lauantai 20. kesäkuuta 2009

Selätetty kuvakaaos

Jokin aika sitten tuskailin kuvakaaoksen keskellä. Yleensä säilytän kuvat joko tilausjärjestyksessä tai aihepiireittäin lajiteltuna pienissä pahvilaatikoissa ja tiedän ainakin suurinpiirtein mistä löydän haluamani. Homma kuitenkin levisi vähän käsiin ja sekalaisia kuvapinoja alkoi löytyä sieltä sun täältä. Raivostuttavinta oli, että samasta aiheesta otettuja kuvia saattoi löytyä kolmestakin eri kuvapinosta. Hiljattain sain kuvat taas järjestykseen mutta näppärä säilytysjärjestelmä puuttui aina vain. Kunnes bongasin Nelssonin blogista aivan mielettömän näppärän idean! Kiitos vaan siitä :)

Olinkin jo miettinyt, että nuo älyttömän vanhat kuvataskut pitäisi heittää menemään mutta onneksi säästelin vielä ;) Tässä muutama kuva minun versiostani.


Ikivanhat (eihän noi oo ollu sinisiä enää pitkään aikaan!) valokuvataskut on koristeltu Sassafras Lassin Bungle Jungle-papereilla ja -tarroilla. Kansiin puolestaan laitoin kaksinkerroin taitetun Bazzill-kartongin, jonka reunat vahvistin sinisellä maalarinteipillä. Aika simppeliä mutta pirtsakkaa. Ja tuli nopeasti valmiiksi.

Itselläni oli käytössä 19 mm kierteet ja totesin, että neljä tai viisi taskua toimii tuon koon kanssa parhaiten. Tässä versiossa niitä on neljä. Isommilla kierteillä taskuja olisi voinut laittaa enemmänkin mutta sitten kansiosta tulisi varmasti vähän liian paksu ja hankalasti käytettävä. Skräppäämättömien kuvieni pino on pirun verran liian iso tässä säilytettäväksi, joten ajattelin tehdä vielä toisenkin kuvien säilytyskansion. Oon ihan innoissani tästä ideasta! Olen varma, että nyt pysyvät kuvat järjestyksessä :)

4 kommenttia:

Nelsson kirjoitti...

Ihanan näköinen :)

Laura kirjoitti...

Näyttää hirmuisen kivalta!!!! Haluttaisi nyt tehdä itsekin, mutta minulla on aina niin monenkokoisia kuvia.. plääh. Mutta voisihan sitä kyllä tehdä vaikka kartongistakin taskuja joihin mahtuisi isommatkin kuvat. hmm... mietintämyssy päähän.

xing kirjoitti...

Nelssonin ideassa oli selvästi jotain: näitähän voi tehdä vaikka millaisia ja käyttötarkoituskin on loistava.

pikkuhelistin kirjoitti...

Nelsson: Kiitti :)

Laura: Tää on aika näppärä. Mullakin on teetettynä kolmea eri kuvakokoa ja näihin taskuihin ne mahtui kaikki ihan hyvin. Isommille kuville täytyisi keksiä joku toisenlainen systeemi. Toisaalta niitä tulee aika harvoin kyllä teetettyä...

xing: Ihan samaa mieltä :)