lauantai 27. kesäkuuta 2009

Paint it pretty!

Akryylimaalit on mulle aika tärkeitä skräppäyksessä. Oon kokeillutkin aikalailla erilaisia maaleja, eniten näitä nimenomaan skräppäysmaaleina myytäviä. Jotkut maalit sopivat tiettyyn käyttötarkoitukseen paremmin kuin toiset ja kaikista löytyy omat hyvät ja huonot puolensa. Tässäpä muutama huomio ja mielipide eri valmistajien maaleista.


Aloitetaan tästä kenties tutuimmasta. Making Memoriesin valmistamat maalit olivat ensimmäiset kokeilemani ja tykkäsin näistä aluksi tosi paljon. Nämä tuntuvat olevan kovasti myös muiden suosiossa. Pullossa on maalia 2 unssia eli hieman vajaan 60 ml.

Tykkään:
-Paksua maalia, jolla saa kivan rosoista jälkeä.
-Hyvä peittävyys.
-Sopii taustojen maalaamiseen sekä kuplamuovin, aaltopahvin yms kanssa käytettäväksi.
-Söpö pullo.

En tykkää:
-Kuivuu aika nopeasti pulloon vaikka olisi kunnolla suljettu.
-Luultavasti edellisestä johtuen tulee myös huonosti ulos pullosta.
-Pullon muovi on aika ohutta, joten menee aika ruttuun kun maalia yrittää puristaa ulos. Yhteen pulloon sain jopa reiän voimallisessa puserrusoperaatiossa.
-Ei oikein sovellu maaliroiskeiden tekoon.
-Vedellä laimennettu maali ei näytä kuivuttuaan kovin hyvältä (ainakin vihreän värin kanssa on käynyt aina näin).Toinen testaamani maali oli Pebbles Incin valmistama. Tässä vaihessa olin vielä niin Making Memories-huumassa, että hankin aluksi vain muutaman pullon ihan siltä varalta, että jos tää ei olekaan niin hyvää. Testailun jälkeen tätä oli saatava lisää! Pullossa puolet vähemmän tavaraa kuin MM-maalissa eli 1 unssi, noin 30 ml.

Tykkään:
-Juoksevampaa, ohuempaa.
-Melko hyvä peittävyys.
-Ei kuivu pulloon.
-Riittoisaa.
-Jämäkkä pullo, ei mene kurttuun tai rikki.
-Sopii loistavasti roiskeisiin joko laimennettuna tai sellaisenaan.
-Toimii ihan kelvollisesti myös kuplamuovin, aaltopahvin yms kanssa.

En tykkää:
-Melko tylsä ja mitäänsanomaton pullo.
-Pieni pakkauskoko.Uusimpana maalituttavuutena on sitten tämä Kaiser Colour. Tätä olen käyttänyt vasta muutaman kerran mutta jotain kommentoitavaa tästäkin jo on. Pakkauskoko on kahta edellistä reilumpi eli 75 ml.

Tykkään:
-Vähän paksumpi mutta silti juokseva.
-Aivan ihana tuubimallinen pakkaus!
-Iso pakkauskoko.
-Peittävä.
-Pebblesin tavoin loistava roiskittava.
-Helposti laimennettavissa.

En tykkää:
-Kierrekorkki on käytössä vähän hankala, läppäkorkki toimisi huomattavasti paremmin.
-Pakkaus voi revetä saumoista (itsellä jo kahdelle tuubille käynyt näin).

Tässä siis päällimmäiset mietteet maaleista. Omaa suosikkiani en osaa valita mutta sen tiedän, että Making Memories se ei ole ;) Näiden lisäksi olen testannut esimerkiksi Tiimarista ostettua Deco-akryylimaalia, joka oli Making Memoriesin tavoin melko paksua kamaa. Kysymyksiä saa esittää jos jokin jäi mietityttämään ja mielelläni kuulisin muidenkin arvioita eri maaleista.

5 kommenttia:

xing kirjoitti...

Tämähän oli todella nopeaa toimintaa! :) Listaan voisi lisätä vielä infoa hinnoista ja ostopaikoista: tällä hetkellä Making Memories -maalit taitavat olla Suomessa huonosti saatavilla (vai tuntuuko minusta vain siltä?) ja painavissa jutuissa postarit nousevat ulkomailta tilattuna helposti korkeiksi.

Minulla on kokemusta listan ekasta ja viimeisestä maalista ja aika samoilla linjoilla mennään. Tykkään edelleen Making Memories -maaleista (paljon), mutta pakkauksen ryttääntyminen ja kuivuminen ovat ihan totta, ja häiritsevät jos maalia käyttää ahkerasti.

Kaisercraftista vasta noin kuukauden kokemus ja toistaiseksi on pysynyt ehjänä, korkistakin tykkään, estää tod. näk. sitä kuivumista. Ensivaikutelma on, että maali on paljon paksumpaa ja siksi kivaa. Maalasin Kaisercraftilla eilen 80-luvun nukkekodin katon (!) ja todella hyvin toimi siinäkin.

Pebbles Inc. on mulle vielä vieras. Olen kokeillut Glimmer Mist -suihkeen ja akryylimaalin käytön yhdistämistä, mutta vaatii vielä harjoittelua :)

Napsuliini kirjoitti...

Kiva, että olet jaksanut selittää maaleista! Itselle ne ovat suhteellisen uusi tuttavuus ja siksi on erittäin hyödyllistä lukea toisten mielipiteitä.

Ensimmäisiin maalikokeiluihin olen osanut Tiimarista akryylimaaleja(?). Ne tosiaan tuntuu aika paksuilta käyttää.

Miten maaleja on fiksuinta laimentaa? Johonkin toiseen astiaan vai miten?

pikkuhelistin kirjoitti...

xing: Aluksi mietin myös hinta- ja ostopaikkatietojen lisäämistä mutta päätin sitten jättää ne pois. Mutta ihan totta, Making Memories maalit on aika kiven alla tällä hetkellä kotimaan kamaralla.

Jos tykkäät Kaiserin maalista niin suosittelen kyllä testaamaan Pebblesiäkin :) Mun täytyis testata muuten tuota Glimmer mistiä, se on kiinnostanut jo pidemmän aikaa.

napsuliini: Mulla on varmaan samaa Tiimarin maalia kuin sulla ja mielestäni se vastaa paksuudeltaan aika hyvin Making memories maalia.

Mä laimennan maalit yleensä johonkin pieneen astiaan, esimerkiksi ne annospakatut sulatejuustonapit on aivan loistavia tähän tarkoitukseen! Vettä kannattaa lisätä lähestulkoon tippa kerrallaan, ettei tule liian laimeaa litkua. Liiaksi laimennettu maali kuivuu mun mielestä vähän ruman epätasaiseksi.

Vähän juoksevampia maaleja laimensin joskun vaan niin, että kastelin ainoastaan pensselin ja otin siihen sitten maalia. Tämä kikka toimi aivan loistavasti roiskeiden tekemisessä.

Anski kirjoitti...

Mielenkiintoinen postaus, varsinkin näin virallisia skräppivärejä koskaan käyttämättömälle. Pitäisi kyllä jossakin välissä uskaltautua ostamaan..

Marzuli kirjoitti...

Täältähän löytyi tarpeellista tietoa, kiitoksia siitä! Olen aikeissa ostaa scrapbook maaleja ja aluksi ajattelin että ostaisin Making Memories maaleja, kun niistä monet puhuvat, muta taidanpa vielä harkita noita Pebbles Inc maaleja.