torstai 21. toukokuuta 2009

Kuvakaaoksen keskeltä

Eilen skräppäsin pitkästä aikaa yhden leiskan kohtuullisen pitkän tauon jälkeen. Ideoita ja innostusta kyllä olisi riittänyt mutta hommaa on hankaloittanut kuvien epäjärjestellmällinen säilytys, joka ei varsinaisesti ole mikään hyvä inspiraation lähde. Erinäisiä kuvapinoja löytyy sieltä täältä ja samasta aiheesta otetut kuvat eivät välttämättä ole samoissa pinoissa vaan niitä löytyy ties mistä. Etsi siinä nyt sitten sarjasta puuttuva kuva kun et yhtään tiedä mistä kolosta senkin kaivaisi esille! Hmmph! Ja tietenkin jostain syystä aina ne kuvat, jotka haluaisin skräpätä ovat hukassa. Nyt ihan ensitöiksi täytyisi järjestää kuvavarasto kuntoon. Ennen säilytin kuvia aikajärjestyksessä mutta nyt voisin järjestää skräppäystä odottavat kuvat aihepiirien mukaan. Hyväksi havaittuja vinkkejä kuvien järjestämiseen ja myös säilytykseen otetaan kiitollisena vastaan ;)

Mutta siis, tässä nyt tämä leiska. Kuvakaaoksesta nappasin skräpättäväksi tämän viime syksyisen Sata kuvaa päivässä-projektin aikana ikuistetun otoksen.


Tuo raitapaperi oli vaikea käsiteltävä, koska noin tiheät raidat pistivät vähän silmiä sekaisin. Tilanne kuitenkin onneksi helpotti kun paperin päälle alkoi astella kuvaa ja koristuksia. Tästä tuli itselle aika mieluinen vaikka ei olekaan ihan sitä mitä aluksi ajattelin tehdä. Alunperin ajattelin tuohon vasempaan reunaan maalia mutta viivakooditeipin jälkeen se ei mielestäni enää sitten kuitenkaan maalia kaivannut.

Loppuun vielä pieni linkkivinkki. Bazzill Matchmakerin avulla on helppo löytää kuviopaperisarjoihin sopivat Bazzill-kartongit. Itse en niin kovin neuroottinen ole sävyjen täydellisestä yhteensopivuudesta mutta ihan mielenkiinnosta tuota Matchmakeria tuli tutkailtua. Voisin kuvitella käyttäväni tuota apuna esimerkiksi minialbumin paperivalinnoissa.

6 kommenttia:

xing kirjoitti...

Kuulostaa tutulta. Oma skräpättävien kuvien pinoni on hyvin pieni (ja sijaitsee entisessä videokotelossa), mutta jos joku tarvikkeista on hukassa, skräppääminen ei huvita.

Ihanan rock-henkinen sivu: tykkään yksityiskohdista! :)

Laura kirjoitti...

Pitääpä heti laittaa sinulle valokuvien säilyttämisvinkki, mikä minusta oli tosi kiva. Yksi skräppääjä tekee niin että hän aina kuun alussa teettää kaikki edellisen kuun kuvat ja laittaa ne rasiaan jossa on välilehdet eri kuukausille. Sitten ne löytyy helposti ja tietää milloin ne on otettu jne :).

Iiiiiihana kuratassu!!!! nam! :) kisujen tassut on ihania.

omuli kirjoitti...

Ihana kuva (ja leiska myös)! Itsellä on haaveena kuvien järjestäminen Stacy Julianin "Library of Memories" -systeemiä mukaillen... saattaa viedä hieman aikaa mutta helpottais kovasti oikeiden kuvien löytämistä sitten kun se olisi tehty.

elinarsku kirjoitti...

IHANA!!!!! tykkään taas vaihteeks ihan kaikesta tässä! noi tähdet on mageet, teitkö ite? ja kuratassukissat on kyllä sellasia. meillä ei noita kuratassuja juuri näy, kun mimosa ei suostu meneen enää syksyllä kunnolla pihalle. varsinkaan jos on märkää. :)

pikkuhelistin kirjoitti...

xing: Kiitos :) Videokoteloita voisinkin kokeilla.. Mulla on nyt skräppäystavarat ollut pöydällä levällään kun on ollut kerran tarkoitus skräppäillä, mutta tavaraa on liikaa eikä pöydältä löydy mitään :( Ei tosiaan oo kivaa kun ei löydä tarvitsemiaan. Täytyisi siis ensin siivota ja aloittaa kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä.

Laura: Kiitti :) Kuulosti aika kivalta vinkiltä. Kun sen laatikon vois sitten tuunata nätiksi ja kivaksi :)

Mun mielestä kans kissojen tassuissa on jotain valloittavaa.

Omuli: Kiitos :) musta tuntuu, että mulla helpottais tilannetta nyt joku ihan simppelikin ratkaisu, sen verran kovassa kaaoksessa on kuvat ja vähän muutkin kamat :D

elinarsku: Kiitti :) Juu ite taittelin tähtöset, olikin aika helppo juttu. Joskus ihastelin tuollaisia jossain ja kun tajusin, että tuommosia vois itekin tehdä kuvittelin sen mukamas jotenkin hankalaksi. Pöh, ei muuta kun taittelua vaan.

Anski kirjoitti...

Tuossa tassukuvassa on jotain hirmu hellyyttävää ^^
Raitapaperi näyttää kivalle ja uskon että oli varmasti silmät ristissä sitä pitkään katsellessa :D Lopputulos kuitenkin varmasti sen arvoista. Rytätty tauspaperi on kans tosi kiva.
Ihanan rock-henkinen sivu, tulee jotenkin mieleen, että kisu on joku pikku punkkari/kapinallinen kun on kuraiset tassut ja kaikkea, heheh xD