torstai 14. toukokuuta 2009

Haaste #53 Kymmenen kohdan ideariihi

Inspiroidu-haaste on innoittanut ja inspiroinut skräppääjiä jo vuoden verran ja "juhlahaaste" olikin vähän totutusta poikkeava. Hommaa tämän haasteen toteuttamisessa riitti mutta olipahan tätä hauska tehdäkin. Varsin inspiroivaa ja ajatuksia herättävää :) Tässä siis meikäläisen ideariihi.

1. Kirjaa 20 aihetta, joista aiot lähitulevaisuudessa skräpätä.
-kissat ja vappupallot
-muistoja rakkaasta lemmikistä
-lempparikengät
-inspiroivat asiat
-aamurutiinit (kissojen aamupala)
-hiustenhoito
-lautapelit
-juokseminen
-Wreck this journal-projekti
-vaaleanpunaiset reinot
-lempinimeni
-My little pony
-haaveita askarteluhuoneesta
-minialbumi H&J <3
-sisarukset
-kevät
-on kivaa, kun maljakossa on kauniita kukkia
-kielo on mun lempparikukka
-momma<3
-sivu, jossa käytän page talkeria!

2. Piirrä neljä erilaista mallipohjaa joita tykkäät käyttää tai suunnittelet käyttäväsi.


Muita suunnittelen käyttäväni, vasemman yläreunan mallipohjaa olen soveltaen käyttänyt useammankin kerran ja yksi näistä on täällä blogissakin ollut näytillä. Tuo malli on mukavan muuntelukykyinen ja sitä voi käyttää niin pysty- kuin vaakasuunnassakin.

3. Esittele kaksi aikaisempaa työtäsi ja kerro miksi olet niihin tyytyväinen.
Valkkasin aikaisempien töiden lempparit tuolta vanhan blogin arkistoista :)


Viljo-leiska on ehdottomasti omia suosikkejani! Tässä tein ensimmäisiä kunnollisia maalinroiskimiskokeilujani ja tykkään tuosta jäljestä niin kovasti. Oonkohan tämän jälkeen edes toista kertaa näin kivasti onnistunut? Tässä leiskassa on toinenkin onnistunut kokeilu, nimittäin tuo nauha. Saattaa näyttää ihan samalta kuin ennenkin mutta tässä keksin tavan nitoa nauhan niin, että se on "ilmavampi" ja näyttää paremmalta :) tää nauhojen kanssa pelaaminen on niin kovin tarkkaa puuhaa nähkääs ;)


Toinen lemppari on sitten tämä. Kerroksia, rosoa, maalia, värejä, ihana kuva. Ei siihen sitten muuta tarvita.

4. Valokuvaa yhtenä päivänä asioita, joita et todennäköisesti muuten kuvaisi.


Valitsin tähän kuvauskohteeksi sellaisia juttuja, joista pidän kovasti mutta joita ei kuitenkaan koskaan ole tullut ikuistettua kuvaksi. Tässä pari. Kuvat on napattu värikorostustoiminnolla, koska kuvailin yhtä aikaa tätä ja sitä päivän väri-kohtaa haasteesta.

5. Linkitä jonkun toisen skräppäämä työ ja kerro miksi pidät kyseisestä työstä.
Selailin muutama päivä sitten Scrap in Stylessä suosikeiksi klikkailemiani töitä ja aloin tarkemmin tutkailla badankan/Åsan tekemiä leiskoja. Uskomattoman upeita kaikki! Tähän olisin voinut valita piiiitkän listan Åsan taitavia luomuksia, mutta jos yksi täytyy valita on se sitten tämä leiska. Loistava esimerkki siitä, että aina ei tarvita uusimpia ja hienoimpia kuviopapereita mielettömän upean lopputuloksen saamiseksi. Kannattaa myös käydä kurkkaamassa Åsan blogi. Minä ainakin olen ihastunut ikihyviksi!

6. Kirjoita journaling, joka sisältää vähintään 100 sanaa. Skräppää sivu myöhemmin.
Tätä en olisi ihan äkkiä uskonut. Kuluvan vuoden aikana olen oppinut nauttimaan juoksemisesta. Lenkillä käyminen (oli se sitten juoksua tai kävelyä) on mielestäni aina ollut tylsää ja puuduttavaa, nyt teen sitä erittäin mielelläni vähintään kolme kertaa viikossa. Kaikkein mieluisimpia ovat aamulenkit, joiden jälkeen on hyvä aloittaa uusi päivä pirteänä. Aluksi lenkille lähteminen oli tavallaan ”välttämätön paha”, mutta vähitellen jäinkin jo koukkuun koko touhuun. Huomasin käveleväni yhä pidempiä matkoja samassa ajassa kuin aikaisemmin ja pidensin lenkkiä sen mukaan. Kuuden kilometrin reippailusta tulikin sitten vakiolenkkini. Kun kadut alkoivat keväällä sulaa, jalat vaan veivät aina vaan lujempaa ja lujempaa, kunnes huomasin juoksevani jo lähes koko lenkin ajan. Tunne oli aivan mahtava. Tätä haluan jatkaa, tätä aion jatkaa!

7. Kerää (ei skräppäykseen kuuluvaa) materiaalia, jota voit käyttää tulevissa töissäsi.

Näistä en nyt ottanut kuvaa mutta skräppäystä silmällä pitäen olen hamstrannut hedelmäverkkoa, kissanruokapurkin avausrenksuja (mahtavan isoja!), läpinäkyvästä muovista valmistetun vaatetagin, pussinsulkijoita eri päivämäärillä sekä tietty lisää kuplamuovia ja aaltopahvia (niitä ei koskaan voi mun varastoissa olla liikaa).

8. Valitse päivän väri ja kuvaa vain kyseisen värisiä asioita.


Päivän väri-kuvia napsiessani muistin kameran värikorostustoiminnon! Kun ostin kameran, tuli tuota toimintoa käytettyä melko ahkerasti mutta alkuinnostuksen jälkeen se sitten jäi. Tällä tavoin oli siis ihan kiva kuvata pitkästä aikaa. Mielestäni punainen väri soveltuu parhaiten tuon toiminnon käyttöön, muut värit jäävät jotenkin tunkkaisiksi ja harmaiksi.

9. Kerro materiaaleista tai tekniikoista, jotka ovat itsellesi erityisen vaikeita käyttää ja miksi.
Luontevan journaling-tekstin aikaansaaminen tuntuu joskus hieman hankalalta. Eniten ongelmia tuottaa se, että journaling on yleensä viimeinen asia, jonka leiskaan lisään ja monesti tuntuu, että sille ei ole enää paikkaa. Tälläiseen valmiiseen leiskaan on sitten hankala saada mahtumaan tekstiä niin paljon kuin haluaisi ja asettelu tuntuu jotenkin kärsivän, kun journalingille ei ole varattu varsinaisesti omaa tilaa vaan se täytyy ujuttaa sinne mihin se nyt sattuu mahtumaan. Tälläisessä tilanteessa tekstiä voi joutua lyhentämään, että se mahtuisi ja tekstistä saattaa tulla siksi töksähtelevää. Ongelma on myös se, etten mielelläni kirjoita suoraan leiskaan, koska olen äärettömän tarkka siitä miltä käsialani näyttää ja pelkään kirjoitusvirheitä tai muita sotkuja. Piilotettu journaling onkin osoittautunut pelastukseksi siinä mielessä, että tekstin luontevuudesta ja ulkoasusta ei silloin tarvi huolehtia ihan niin paljoa, kun se kerran ei ole silloin kaikkien nähtävillä. Journaling on minulle tärkeämpää nyt kuin mitä se oli aloittaessani harrastusta ja haluaisin leiskoihin paljon muutakin tekstiä kuin vaan "kuka, mitä, missä". Aina sitä "syväluotaavaa" journalingia ei tokikaan tarvita, mutta kun kuva/leiska sitä vaatii tahtoisin sellaista tekstiä myös sujuvasti kirjoittaa. Journalingin kirjoittaminen ensimmäisenä voisi olla hyvä ratkaisu tähän pulmaan :)

10. Kerro miksi skräppäät tai haluat kokeilla skräppäystä.
Skräppäys on minulle ennen kaikkea itseni toteuttamista ja muistojen vaalimista. Tahdon skräpätä asioista, joita en välttämättä muistaisi enää vuoden, kahden saati sitten kymmenien vuosien päästä. Ja hei oikeasti, kuka voisi vastustaa niitä kauniita papereita ja muita herkullisia skräppäysmateriaaleja! ;)

1 kommentti:

Kahvinaksu kirjoitti...

Hyvä et muistit et se kissa oli ponnarilenksusta, koska mietinkin et oliko se pinnistä vai lenksusta peräisin :)Ja kiitos kommentista :)