sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Niin kuin joku muu käskee ;)

Elliksen alulle pistämä omaan skräppäystyyliin perustuva haaste matkasi mulle viime viikolla. Haasteen kulkua on ollut hauska seurata ja vielä hauskempaa oli päästä itse skräppäämään niin kuin joku muu käskee ;) Xing pisti aika tiukan viiden kohdan kriteeristön, joita noudattamalla pääsin tälläiseen lopputulokseen.


Ja nuo kriteerithän mun haasteleiskaan olivat:
1. Ei revittyjen tai taitettujen reunojen käyttöä
2. Ei nappeja, nauhaa tai maalarinteippiä
3. "Tyhjän tilan käyttöä" alle 25% sivun pinta-alasta
4. Ei paperipalkkeja tai muita palkin muotoisia koriste-elementtejä
5. Missään nimessä ei akryylimaalin tai muun nestemäisen värin käyttöä :)

Ehdottomasti eniten hankaluuksia tuottivat kohdat 2, 4 ja 5. Huomasin myös, että tuo kohdassa 3 mainittu tyhjän tilan käyttö liittyy mulla aika kiinteästi yhteen revittyjen/taitettujen reunojen käytön kanssa. Kiva oivallus omasta tyylistä :)

Tykkään kovasti tästä leiskasta vaikka tuo otsikon tavuviivattomuus vähän häiritseekin. Se ei vain mahtunut niin, että olisi näyttänyt hyvältä. Kokonaisuutena lopputulos on mielestäni ihan mun näköinen vaikka kieltolistalla olikin paljon mulle ominaisia juttuja. Jälkeen päin mietin kyllä, että jos sääntöjä oikein tiukasti tulkitaan niin tuo kuviopaperin pala voitasiin katsoa palkin muotoiseksi koriste-elementiksi. Pieni tahaton lipsahdus siis mutta ei kuitenkaan kovin paha. Onneksi sentään tuo Sassafras ei joutunut pannaan muuten olisin ollut ihan hukassa :D

Tämä ei muuten ollut ensimmäinen yritys haasteleiskaksi. Ensimmäisen kanssa nyhjäsin aikani ja ajattelin vähän liikaakin tuota listaa. Koko ajan kävi mielessä, että tähän sopisi nappi tai tähän haluaisin maalia yms yms. Lopuksi turhauduin niin, että jätin leiskan kesken. Aloitin alusta puhtaalta pöydältä (en kylläkään kirjaimellisesti!). Palaset alkoivat loksahdella kohdalleen kun en miettinyt liikaa. Ja kivaa oli niin kuin taisin jo tuossa aiemmin todeta :)

Leiska on ollut valmiina jo lähes viikon päivät mutta postauksen tekeminen on viivästynyt miettiessä seuraavaa haastettavaa. Mulla oli itse asiassa useampikin haastettava mielessä mutta päädyin lopulta heittämään haasteen Anskille! Anskille siis seuraavat ehdot:
1. Taustana/pohjana yksivärinen kartonki
2. Ei perhosia
3. Ei maaliroiskeita!
4. Ei pitsiä
5. Leiska kokoon 6x12

Viimeistä kohtaa jouduin hieman pohtimaan mutta sitten keksin Letter-kokoon ihastumisesta voi melko luontevasti hypätä 6x12-leiskojen kiehtovaan maailmaan ;) Tätä kokoa haluaisin itse ainakin nähdä enemmän, joten tässä saattoi olla nyt vähän omakin lehmä ojassa :D

11 kommenttia:

Anski kirjoitti...

Oooh, pahan pistit! Tai siis pahat ;D Mutta innolla otan haasteen vastaan!
Sun sivus näyttää tooosi kivalta ja oot onnistunut saamaan tästä tosiaan siltikin omannäköisen ehdoista huolimatta, huippu! :)

Ellis kirjoitti...

Oli mielenkiintoista nähdä toteutus! :)

Mä meinasin laittaa eteenpäin myös tuon kokoasian, mutta ajattelin että en itse puutu siihen siitä yksinkertaisesta syystä, että sitten voisi jäädä yksi orpo työ ihan ilman albumia kokonaan.

Sulle olis pitänyt olla kyllä kriteerinä vielä se, että missään nimessä et olisi saanut käyttää Sassafras Lassia... :P

Riikka Kovasin kirjoitti...

Silmää miellyttävä sivu!

Pia K kirjoitti...

No on kyllä ihan sun näköinen sivu, yllättävää tai ei :D
Hauska seurata tän haasteen etenemistä :)

xing kirjoitti...

Niin on (ja veikkaan kovasti, että haaste voi jossain vaiheessa lentää Pia K:lle :)

Toivottavasti kriteerit eivät olleet liian tiukat, vaikka en Sassafrassia kieltänytkään. Innolla Anskin sivua odotellen..

Ciili kirjoitti...

Aivan ihana sivu!Tätä on kyllä jännä seurata!

Marika kirjoitti...

Tosi ihana sivu!

Mua ei ainakaan yhtään häiritse otsikon puuttuva tavutus :)

Minustakin on hauska seurata tätä, nyt vain odotellaan, mitä Anski saa aikaiseksi :)

Hemppa kirjoitti...

Tää on hauska! Ihan sun näkönen, vaikka monilta osin yllättävä. Sulta niin olis pitänyt kieltää Sassafrass, olisitkohan pystynyt? :) Tätä rinkiä on kyllä kiva seurata.

Veeruliiru kirjoitti...

Aitoa Pikkuhelistintä tää on tiukoista kriteereistä huolimatta!! =)
Ja hyvä on haastekin jonka laitoit eteenpäin... Jäämme seuraamaan tilanteen kehittymistä!

Laura kirjoitti...

SUPERihana!!!! Tykkään ihan älyttömästi! Ja aihe on huippu. Vähän käy kateeksi kun minä sain muutama joulu sitten muurahaisfarmin lahjaksi mutta en sitten saanut siihen muurahaisia. höh :(. Tuo leiska on mahtava ja ei haittaa kyllä ollenkaan vaikka ei ole otsikossa tavuviivaa... ei käynyt mielessäkään ennenkuin luin sinun kirjoitukset.

Anski kirjoitti...

Huuuh! Viimenkin tein sen, eli sain sivun haasteeseen valmiiksi! Täytyy sanoo, et pistit yllättävän pahan! Mut täällä se nyt on:

http://veilan.wordpress.com/2010/03/10/henkilokohtaiseen-haasteeseen-sivu/