perjantai 15. elokuuta 2008

Haaste #16

Katselin tuossa toissapäivänä Scrap in Style:n webisodeja ja yhdessä jaksossa puhuttiin väriympyrästä ja vastavärien käytöstä. Tykkään kyllä tehdä värikkäitä leiskoja, mutta vastavärejä ei juurikaan tule käytettyä tehokeinona. Jotain jaksosta jäi muhimaan takaraivoon. Olikin sitten hauskaa käydä bongaamassa tämän viikkoinen Inspiroidu-haaste: VASTAVÄRIT :) Tehtävänanto siis näin:

Valitse jokin kolmesta vastaväriparista (sininen-oranssi, keltainen-violetti, punainen-vihreä) ja käytä työssä tätä väriyhdistelmää. Valitse väriparista toinen käytettäväksi päävärinä ja höystä kokonaisuutta ripauksella vastaväriä. Väreillä on tietenkin monta eri sävyä, eikä layoutin tarvitse olla kaksivärinen. Valitse samasta väristä useita eri sävyisiä papereita tai muita koristeita. Mustaa ja valkoista on yleensä helppo käyttää pienessä määrin vastavärien kanssa.

Vaihtoehtoja tähän olisi ollut vaikka millä mitalla. Valkkasin käyttämäni vastavärit kuvan perusteella ja valintani vastaväripariksi oli siis keltainen ja violetti. Violetti on muuten yks mun "vaikeista väreistä"! Tältä näyttää lopputulos.

Kuvat taas klikkaamalla suuremmiksi. Voi että mä sitten tykkäsin tästä haasteesta! Vastavärileiskoihin sopivia kuviakin jäi vielä, joten saattaa olla, että täytyy tähän haasteeseen vielä tehdä toinenkin :) Jos vaikka tekis kaikista vastaväripareista :D

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

uiuiui miten ihana!

ja kyllähän sitä nyt pitää jokaisella kolmella väriparilla osallistua eiköeiköeikö? :)

sannika kirjoitti...

Vau, huimat värit! Hieno kokonaisuus, kaunis luonnollinen kuva ja "urbaanit" koristeet.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana.. En voi oikeasti sietää keltaista enkä lilaa, mutta tämä on tosi hieno, jotenki ne vaan passaa.. :) Älyttömän ihania sivuja oot tehny vaikka kuinka monta mun nettipimennon aikana. Tuo hymyile kuva susta on tosi kaunis ja sivu kauniin värinen ja semmonen harmooninen.. :D Sitte tuo missä on nuita indeksikuvia, vitsit ku ihana idea koota ne nuin yhteen, hieno.. Niinku kaikki muutki.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hieno on. Tämä sivu on jotenkin ihan erilainen kuin sun sivut yleensä, varmaan johtuu väreistä. Itselleni tuo lila-keltainen väripari on kyllä niin hankala että... hienosti olet kyllä onnistunut vaikeita värejä käyttämään.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana leiska!

Anonyymi kirjoitti...

Omalla kohdallani ideat lähtee yleensä kuvista - ja tuo kuva on aivan loistava. Hienosti sen ympärille koottu sivu!

Anonyymi kirjoitti...

voi ihanuus! tosi kivoja juttuja taas viimoset kaikki! ja sä osaat kyllä käyttää noita maaleja. sano myös mun avokas, että kiva on, maalit varsinki. :) ja toi pikku kissa toisessa leiskassa. voi höpönassua, kaikki 4 tassua, kupissa seisoo ja maitoa juo.

pikkuhelistin kirjoitti...

päivi: Kiitti :) vahvasti kyllä siltä näyttää. Nyt olis enää yhtä väriparia vailla ;)

sannika: Kiitos :)

baula: Voi kiitos! Oon aivan imarreltu :D Mulla kans jotenkin keltainen ja lila on vähän semmosia "en niin kovasti tykkää"-värejä mutta tässäpä ne kuitenkin menee ihan kivasti yhdessä

omuli: Kiitos. Nuo värit tuntui vähän oudolta mutta tuon kuvan kanssa ihan kivat. En kyllä varppina olis käyttäny leiskassa keltaista tämän kuvan kanssa ilman haastetta :D

nirna: Voi kiitos :)

ommu: Kiitos! Kuvapinoa selatessani tämä oli kyllä aika selkeästi se, jolla halusin haasteleiskan toteuttaa. Tykkään itekin tuosta kuvasta ihan mielettömästi :)

elinarsku: Tattista :) Tuo maalien käyttö on ihan harjoittelun tulosta. Arvaa montako paperia oon pilannu alkuaikoina kun testailin :D Hei ihana tuo kissaloru :)

jirps kirjoitti...

Edellisten lisäksi ihastuin tuohon "niiteillä korjattuun repeämään", hauska yksityiskohta :)

xing kirjoitti...

Omuli vei sanat suustani. :)

Pia K kirjoitti...

Hyvä että käytit violettia, jos se alunperin tuntui itselle vieraalta. Tää on just upeeta haasteissa: tulee astuttua ulos omalta mukavuusalueelta, ja siinähän aina oppii, varsinkin kun saa hyvää jälkeä aikaan.

Hienosti oot "piilottanut" päiväyksen koodiksi, vaikka numerot onkin lähes kissankokoisia... Onko tuo viivakooditeippi Finnstamperilta? Vai olikohan siellä myynnissä paljon kapeampaa, niin ainakin luulin.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis ja tasapainoinen. Täynnä ihania yksityiskohtia! Voisiko tästä olla tykkäämättä?:)

pikkuhelistin kirjoitti...

jirps: Kovasti omassakin suosiossa, haluaisin käyttää tuota joka leiskassa :D

xing: :)

Pia K: Aivan totta kyllä. Moni haaste on tähän mennessä "pakottanut" tekemään sellaista mitä ei normaalisti olisi keksinyt. Ja juu, teippi on Finnstamperilta. Oon aivan ihastunut tuohon ja tuota tullaan varmaan näkemään mun leiskoissa paljon jatkossakin.

tassutaapero: Kiitos kivasta kommentista :)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on kyllä aivan ehdottoman hieno sivu! Mun suosikkini!

Laura kirjoitti...

Tosi hieno sivu!!! Maali näyttää tosi hienolta! Minä myöskään en käytä violettia juuri ollenkaan. Se ei vain ikinä ole ollut oikein suosikkivärejäni...

pikkuhelistin kirjoitti...

Laura: Kiitos :) Aluksi näytti siltä, että koko maaliläikkä meni pilalle mutta hyvä siitä sitten tuli kuitenkin :)