torstai 30. syyskuuta 2010

Inspiroidu kuukauden kisa: Elo- ja syyskuu

Huh huh mikä päivä! Kaikenlaisia asioiden hoitamisia ja kilometrejä auton mittariin on kertynyt taas tälle päivälle vaikka muille jakaa. Koko päivän on vaan odottanut, että pääsee kotiin päivittämään blogia ettei haasteosallistuminen mene sivu suun. Inspiroidu-haasteen kuukauden kisassa oli tällä kertaa poikkeuksellisesti kahden kuukauden osallistumisaika. Pitkästä osallistumisajasta huolimatta viimeiseen iltaanhan tämä postauksen tekeminen siltikin taas jäi vaikka oma toteutukseni valmistuikin jo viime viikolla. Ei muka taas aikaisemmin ehtinyt ja hyvä kun ehti tänäänkään :D

Kahden kuukauden osallistumisaika oli tämän haasteen kanssa kyllä tarpeen. Ensimmäinen kuukausi meni aihetta pohtiessa, erilaisten näkökulmien puntaroinnissa sekä muuten toteutustapaa miettiessä ja toinen kuukausi sitten siihen silloin tällöin tekemiseen. Syksy on ollut niin kiireinen, että ei tätä ihan lyhyessä ajassa olisi kasattukaan.

Kuukauden kisan tehtävänanto kuului tällä kertaa näin:

SAMANLAINEN MUTTA ERILAINEN

Valitse itsesi lisäksi joku toinen henkilö. Se voi olla puoliso, ystävä, lapsi, vanhempi, sisko tai veli, kuka tahansa. Toteuta kokonaisuus (sivusarja, minialbumi, taulukokonaisuus tms.) joka kertoo teidän samanlaisuudestanne sekä erilaisuudestanne. Missä asioissa olette samaa mieltä, mitkä ovat yhteisiä kiinnostuksenne kohteita, mitkä asiat näette täysin eri tavalla ja mitkä näkemyserot ovat paitsi koetelleet, myös vahvistaneet keskinäistä suhdettanne.

• toisen henkilöistä tulee olla skräppääjä itse
• työn laajutta ei ole määritelty, tulkitse itse paljonko tämä vaatii työtä
• työn toteutustapa on vapaa


Minä valitsin toiseksi henkilöksi äipän ja keskityin sisällössä myös äitinä olemiseen. Yritin keksiä mahdollisimman monipuolisesti eri asioita raskauteen ja äitiyteen liittyen. Osa asioista on konkreettisempia kun taas osa on omiin fiiliksiin ja ajatuksiin perustuvia juttuja.


Tuplakannen päällimmäinen osa on akryylikansi, jossa maalirinkuloita, tyllikukkanen, chipboard-merkki sekä pari timanttia. Kun akryylikannen kääntää sivuun &-merkki "muuttuu" sydämeksi :)


Ensimmäisellä sivulla "johdantoteksti" albumin sisällöstä. Albumissa käytin pääasiassa vanhoja kuvia omalta vauva-/lapsuusajaltani. Tuli samalla muutettua digitaaliseen muotoon näitä kuvia (ja vähän muitakin ihania) sillä en toki nappaillut tähän ainoita alkuperäisiä versioita kuvista.

Yhdistävänä tekijänä sivuilla on turkoosia maalia, jotain Sassafras Lassia sekä piparireunaa. Yhtäkkiä laskettuna tässä taisi olla Sassafras Lassia peräti yhdeksästä eri kokoelmasta :DÄipästä ei löytynyt kovinkaan montaa kuvaa raskausajalta mutta oli hauska sattuma, että löytyi sellainen kuva, jossa äippä odottaa mua suurin piirtein samoilla viikoilla kuin minä nyt omaa lastani.

Tämä aukeama jäi kuvattomaksi mutta muuten siinä toistuvat samat elementit kuin muuallakin albumissa. Vertailukohteena tässä raskausaikaan liittyviä juttuja. Eivät olleet äidin ja tyttären raskaudet ainakaan näissä asioissa samanlaisia.

Näillä sivuilla omia äitiyteen liittyviä mietteitäni. Näiden juttujen haluaisin menevän samoin kuin äipällä.

Tässä käytin tekstinä Facebookista bongaamaani kiertävää tilapäivitystä. Tuntui niin osuvalta tähän albumiin.

Tämän aukeaman teksteistä vastaa äippä. Tuolla kuoressa on mulle kirje, jossa äipän mietteitä ja tunteita liittyen sekä omaan että tyttären äitiyteen. Sitä en halua blogiin julkisesti näkyville laittaa, joten se jää vain mun silmille luettavaksi.

Viimeisellä aukeamalla vielä lyhyt fiilistely aiheeseen liittyen. Äiti = <3

Oon aina tykännyt tosi paljon Kahlil Gibranin teksteistä, joten takakanteen vielä äiti&lapsi-aiheinen miete.

Tykkäsin projektista tosi paljon ja lopputuloskin miellyttää kovasti. Äippäkin tuntui tykkäävän :) Olin ennenkaikkea tyytyväinen siihen, että tätä tehdessä tekstit tulivat kuin itsestään. Tuo tarinointi kun on mulle joskus muka niin hankalaa. Niin ja sitten tykkään hulluna noista vanhoista kuvista<3

ps. Pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä, nyt ei vaan riitä puhti oikolukuun ja virheiden korjaamiseen.

13 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Tosi ihana!!!!

Ihania materiaaleja, monipuolisia sivuja ja aivan mahtavia tarinointeja!!!

Tsemppiä haasteeseen!

elinarsku. kirjoitti...

IHANA!!! (kirjoittaisin tuon vielä isommila kirjaimilla, jos onnistuis.) :D
tosi ihana. <3
kaunis vauvamassu sulla, ihania mietteitä, papereita, värejä ja mitä vielä! niin, äiti=<3.

Pia K kirjoitti...

Onpa ihana <3 Mut arvaa mitä! Mä olin jotenkin ihan varma heti haasteen nähdessäni, että sä teet itsestäs + puolisosta ja pohdit tulevan vauvan ominaisuuksia siltä pohjalta, mitä teissä kahdessa on samantapaista ja erilaista :D Saa vapaasti ottaa idean käyttöön :)

Hemppa kirjoitti...

Upea! Niin hieno monella tavalla: ajatus, tekstit, kuvat ja toteutus. Taas täytyy todeta, että kyllä sä sitten olet taitava :)

Korppisusi kirjoitti...

Kansi on kyllä aivan mahtava! Tyllikukka on söpö, sen voisin skräpistää ehkä johonkin :) Hyvin valitut kuvat ja kauniit tekstit.

Anonyymi kirjoitti...

Tää oli aivan ihana :) <3 toivottavasti tärppää ja voitat haasteen!

baula kirjoitti...

Ihana! Mä rakastan näitä odotusaikojen tarinoita, toivottavasti joskus tulevaisuudessa jos itse olen raskaana jaksan ja muistan tehdä jotain vastaavaa. :)

Anonyymi kirjoitti...

ihana ja suloien! eikä ihme että myös äidillesi mieleen! varsin sinunnäköistä tekemistä, tykkään!

toi viimeinen takakannen ajatus kosketaa ihan sydämeen asti!

kaunis kokonaisuus ja arvo vaan kasvaa vuosien myötä!

Riikka Kovasin kirjoitti...

Ihana ajatus, idea ja toteutus. IHANA. Ei nyt taas osaa kommentoida monipuolisemmin.

xing kirjoitti...

Sopivan retro, mutta ei liian, ei liian kasari, mutta ei liian tätäkään päivää, vaan juuri hyvä näin! Ehkä juuri tätä varten on Sassafras ;D

Veeruliiru kirjoitti...

<3 Niin ihana!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana <3 aiva tippa tuli linssiin!
-Maria :)

Laurana kirjoitti...

Aivan uskomattoman ihana kokonaisuus <3 Tärkeitä asioita ja ajatuksia olet saanut koottua talteen.

Vastasin muuten blogissani sulle siitä Kitty-leivänpaahtimesta :)