lauantai 25. huhtikuuta 2009

To create is to destroy

Esittelen teille nyt uuden ihastukseni. Viime sunnuntaina bongasin jostain netin syövereistä (päivä)kirjan nimeltä Wreck this journal. Ihastuin välittömästi! Ja tämä tunne vain vahvistui eilen, kun sain oman kappaleeni käsiini.


Ideana tässä kirjassa on siis "tuhota" kirja sitä täyttäessä. Loistava puuhakirja! Jokaisella sivulla/aukeamalla on tehtävä, toiset niistä kirjalle tuhoisampia kuin toiset. Muistan jostain lukeneeni, että sivuja olisi 192, mutta en voi nyt omastani tarkistaa asiaa, koska en ole vielä tehnyt sivujen numeroimistehtävää. Tein kuitenkin heti kirjan saatuani viisi muuta tehtävää:

-mursin kirjan selkämyksen
-kirjoitin infosivulle omat tietoni
-aloitin hedelmätarrojen keräämisen niille varatulle sivulle
-pistelin sivulle reikiä lyijykynällä
-raavin sivua jollain terävällä.


Intoa puuhakirjan parissa olisi riittänyt vielä enemmänkin mutta tuhoaminen ensimmäiseltä päivältä sai kuitenkin riittää. Tänään jatkoin puuhastelua kirjani parissa ja sain apurinkin jatkamaan kanssani kirjan tuhoamista.


Pötköä ei aluksi paljon kiinnostanut puuhasteluni mutta kummasti kuitenkin tuo repeävän paperin ääni herätti kissan mielenkiinnon. Ja hei, mihin tehtävään kissa sopisikaan paremmin apuriksi? Seuraavalla sivulla tehtävänä oli muuten liimata, teipata tai nitoa revitty sivu kiinni seuraavaan sivuun, mutta ajattelin pitää sivun riekaileina vielä vähän aikaa.


Sivujen repimisen jälkeen piirtelin vielä vähän ympyröitä. Sivu jäi kuitenkin keskeneräiseksi kun silmissä vilisti niin kovasti ympyröitä piirrellessä!

Wreck this journal on kyllä jotain hauskinta! Jotkut kirjan tehtävistä ovat todella omituisia (esim. sivu, johon piti liittää tahmaisia asioita), osa taas huippuhauskoja (kiipeä korkealle ja pudota kirja). Aion joka tapauksessa suorittaa kirjan jokaisen tehtävän (jopa kirjan postittamisen itselleni) ja raportoida ainakin osasta myös blogiin. Näin inspiroitunut ja innostunut en ole ollut pitkään aikaan!

Mitäpäs sanotte? Innostuiko joku muu? :)

12 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Tuo on tosi kiva!!! :) Mietin heti että pitäisikö hankkia, mutta sitten muistin että minulla on jo kolme sellaista kirjaa missä on tehtäviä ja en ole saanut niitä tehtyä.. +huokaus+. Joten pitänee ensin päästä niiden kimppuun.

sannika kirjoitti...

No kyllä kieltämättä vähän innostuin! Toimisi matkapuuhanakin hyvin, jos huvittaa askaroida mutta ei pakata paljoa tarvikkeita mukaan.

Ciili kirjoitti...

Oi! Ihanan kirjan olet löytänyt! Toi pitää saada!

Minna Enqvist kirjoitti...

Jes! Kuulostaa ihanan inspiroivalta, juuri sellaiselta mitä tarvitsen saadakseni askartelu inspikseni uuteen kukoistukseen!

sinisiipihukka kirjoitti...

Mahtava idea tuossa kirjassa! Oliko minkä hintainen? Sopisi täydellisesti yhdelle puuhastelusta innostuneelle kavereilleni - ja miksei itsellekin. sivulle laitettavat tahmaiset asiat tosin kuulostavat aika omituisilta...

elinarsku kirjoitti...

mulle ja!!! ihan loistavaa!

xing kirjoitti...

Aika hauska. Ja ihana. Tulee jotenkin lukio ja oppikirjojen marginaaleihin raapustelu mieleen (positiivisella tavalla) :)

Veeruliiru kirjoitti...

Hihii, ehkä hulluimman kuuloinen kirja ikinä!!! Jään odottamaan erityisesti raporttia kirjan pudottamisesta jostain korkealta... saat mahtavaa skräppimateriaalia tämän kirjan tuhoamisen vaiheista! Nuo kuvat apurista on huippuja! =)

ninarsku kirjoitti...

Tällainen on saatava!!! Mistä olet sen ostanut? En malta odottaa että saan omani, kuullostaa niin mainiolta! Tahtoo tahtoo tahtoo!!!

pikkuhelistin kirjoitti...

Laura: Hihi, katotaan kuinka mulla riittää into näiden tehtävien kanssa ;)

sannika: Oot ihan oikeassa, loistavaa matkapuuhaa eikä vie laukusta paljoa tilaa :)

Ciili: Mulle tuli kans tuo pitää saada-fiilis kun tähän netissä törmäsin.

Emmo: Tää on kyllä oikeasti tosi inspiroiva :)

sinisiipihukka: Hieman reilun kympin verran kustantaa, riippuen vähän mistä tuon hankkii. Mutta ei siis mitenkään hullun hintainen ja varmasti on joka sentin arvoinen :)

Tosiaan tuo tahmaisten asioiden laittaminen kirjaan vähän kummastuttaa muakin.. Esimerkkinä sivulla oli lueteltu purkkaa, hunajaa, siirappia! Säästän varmaan viimeiseksi nuo kaikkein kummallisimmat tehtävät..

elinarsku: Mä arvasin, että sä innostut! :)

xing: Joo mullekin tuli vähän tuo sama oppikirjan suttaamis-fiilis :) Varsinkin kun yhdellä sivulla oli tekstiä ja tehtävänä piirrustella marginaaleihin ja tekstin päälle :D

Veeruliiru: Tää on ehkä hulluin kirja ikinä ja ehkä just siksi niin hauska :D Mä odotan itekin innolla just tuota pudottamistehtävää! Kunhan vaan keksin sopivan paikan operaatiolle. Ja kyllä, projektin aikana tulee varmasti kuvattua myös hyvää skräppäysmateriaalia :)

ninarsku: Tilasin omani booky.fi:stä, mutta muuallakin tätä näytti olevan (Suomalaisella ja Bookplussalla nyt ainakin). Hanki ihmeessä oma, tää on niin mainio!

Anonyymi kirjoitti...

vähänkö hauskan kuuloinen kirja! kerro sitten lisää kun puuhastelet seuraavan kerran kirjan parissa :).

Anonyymi kirjoitti...

Vitsit, miten hauskalle vaikuttava kirja, tahtoo kans!