tiistai 21. huhtikuuta 2009

Lisää läpinäkyvää

Kun kerran edellisessä postauksessa oli kalvoa, niin jatketaan nytkin läpinäkyvällä linjalla. Kuvatilauksen saavuttua sain vihdoin valmiiksi tämän akryylialbumin!

Jotkut lukijoista saattavat hämärästi muistaa viime kesänä vanhan blogin puolella esitellyn akryylialbumin. Tosin sillon siinä oli puolivalmiina vasta kansi ja se näytti varsin erilaiselta. Tässä nykyinen kansi. Aihekin on matkan varrella vaihtunut Home sweet home-teemasta neljäksi vuodenajaksi.


Albumin sivut näyttävät tältä. Huomasin muuten vasta nyt, että sivut ovat tässä ihan väärässä järjestyksessä! Nooh, kuvista ja sivujen maalikuvioista on kuitenkin helppo päätellä se ihan oikea järjestys :D Kuvina viimeisen vuoden aikana ottamistani luontokuvista omat suosikit, kaksi kuvaa per vuodenaika. Albumi on kooltaan 8x8 tuumaa, joka on minulle aika vieras koko mutta tässä toimii mielestäni hyvin. Kuvat puolestaan ovat 11x15 senttisiä.


Tämä sivu on ehdottomasti oma lempparini sekä tuon ihanan kuvan että maaliympyröiden takia!

Nyt mua huvittaisi kovasti tehdä toinenkin akryylialbumi ja kokeilla lisää erilaisia maaliefektejä. Seuraavassa albumissa voisi olla vaikkapa samaa kuviota mutta eri väreillä maalattuna :)

Mielestäni näiden läpinäkyvien albumien kanssa toimivat parhaiten juuri maalit. Alunperin kokeilin siis kanteen kaksipuoleista paperia ja sitä oli myös tarkoitus käyttää sivuissa. Lopputulos oli kyllä ihan kivan näköinen mutta paperin kanssa säätäminen oli mielestäni turhauttavaa. Pelkkien kuvien (+photomattingin) ja maalien kanssa teippien näkymisestä ei tarvinnut huolehtia kun kuvat asetteli sivuille samoihin kohtiin. Tästä ei albumin tekeminen enää paljon hauskemmaksi ja helpommaksi mene :)

6 kommenttia:

baula kirjoitti...

Voi että on hieno. Yksinkertaisuudessaan kauniit kuvat pääsee oikeuksiinsa. :)

Sanna kirjoitti...

Mahtavia kuvia!! Aivan upea koko albumi!! Taidan ryöstää tämän idean... Onko noi sivut mitä materiaalia? Ihan normaalia laminointitaskua? Ja sitten sillä koneella kuumennettu, vaiko mitenkö???

Anonyymi kirjoitti...

oooh onpa upee! itse olen kammonnut akryylialbumin tekoa jostain syystä, kai kokenut sen läpinäkyvyydeen varsin haasteelliseksi. mutta nytpä osoitit, että eihän se niin hankalaa olekaan. oot kyllä niin taitava maalien käyttäjä. mitä maalit ovat, kun noin tarttuvat hyvin akryylipintaan?

Pia K kirjoitti...

Siis täh, enkö mä olekaan kommentoinut..? Tämä on aivan mahtavan ihana osoitus siitä miten taitavalla maalien käytöllä saa aikaan ihan parasta mahdollista jälkeä... ja läpinäkyvyys rokkaa, sekä tässä albumissa että Hello Kitty -sivussa.

pikkuhelistin kirjoitti...

baula: Kiitos! :)

NirNa: Kiitos kovasti! Tuo on valmiina Heinikasta ostettu akryylialbumi, valmistaja tais olla Clear Scraps. Sivut on n. millin paksuista tukevaa akryylia.

Mua rupes nyt kovasti kiehtomaan ajatus noista laminointitaskuista! Tuosta ideastahan sais varmaan oikeasti jalostettua vaikka mitä :)

lintsi: Voi kiitos! Mäkin aluksi vähän kammosin tuota läpinäkyvyyttä vaikka olin samalla siitä ihan innoissani. Maaleilla tuo albumin koristelu kuitenkin oli helppo toteuttaa. Käytin maaleina tässä Pebblesin skräppäykseen tarkoitettuja akryylimaaleja mutta tässä voisivat toimia varsin hyvin ne paksummat Making Memories-maalitkin. Tulis ainakin rosoisempaa maalipintaa ja enemmän tekstuuria.

Pia K: Hehe, mulla käy kans usein niin, että muistan muka kommentoineeni mutta sitten kun avaa kommenttiboksin ei sieltä löydykään omaa "puumerkkiä" :D

Mutta siis juu, kiitos kivasta kommnentista! Maalien käyttö pääsee näissä läpinäkyvissä kyllä varsin hyvin oikeuksiinsa.

Anonyymi kirjoitti...

Hitsin kivannäköinen albumi ja upeat valokuvat. Tosi kaunis ja tyylikäs kokonaisuudessaan!