torstai 30. syyskuuta 2010

Inspiroidu kuukauden kisa: Elo- ja syyskuu

Huh huh mikä päivä! Kaikenlaisia asioiden hoitamisia ja kilometrejä auton mittariin on kertynyt taas tälle päivälle vaikka muille jakaa. Koko päivän on vaan odottanut, että pääsee kotiin päivittämään blogia ettei haasteosallistuminen mene sivu suun. Inspiroidu-haasteen kuukauden kisassa oli tällä kertaa poikkeuksellisesti kahden kuukauden osallistumisaika. Pitkästä osallistumisajasta huolimatta viimeiseen iltaanhan tämä postauksen tekeminen siltikin taas jäi vaikka oma toteutukseni valmistuikin jo viime viikolla. Ei muka taas aikaisemmin ehtinyt ja hyvä kun ehti tänäänkään :D

Kahden kuukauden osallistumisaika oli tämän haasteen kanssa kyllä tarpeen. Ensimmäinen kuukausi meni aihetta pohtiessa, erilaisten näkökulmien puntaroinnissa sekä muuten toteutustapaa miettiessä ja toinen kuukausi sitten siihen silloin tällöin tekemiseen. Syksy on ollut niin kiireinen, että ei tätä ihan lyhyessä ajassa olisi kasattukaan.

Kuukauden kisan tehtävänanto kuului tällä kertaa näin:

SAMANLAINEN MUTTA ERILAINEN

Valitse itsesi lisäksi joku toinen henkilö. Se voi olla puoliso, ystävä, lapsi, vanhempi, sisko tai veli, kuka tahansa. Toteuta kokonaisuus (sivusarja, minialbumi, taulukokonaisuus tms.) joka kertoo teidän samanlaisuudestanne sekä erilaisuudestanne. Missä asioissa olette samaa mieltä, mitkä ovat yhteisiä kiinnostuksenne kohteita, mitkä asiat näette täysin eri tavalla ja mitkä näkemyserot ovat paitsi koetelleet, myös vahvistaneet keskinäistä suhdettanne.

• toisen henkilöistä tulee olla skräppääjä itse
• työn laajutta ei ole määritelty, tulkitse itse paljonko tämä vaatii työtä
• työn toteutustapa on vapaa


Minä valitsin toiseksi henkilöksi äipän ja keskityin sisällössä myös äitinä olemiseen. Yritin keksiä mahdollisimman monipuolisesti eri asioita raskauteen ja äitiyteen liittyen. Osa asioista on konkreettisempia kun taas osa on omiin fiiliksiin ja ajatuksiin perustuvia juttuja.


Tuplakannen päällimmäinen osa on akryylikansi, jossa maalirinkuloita, tyllikukkanen, chipboard-merkki sekä pari timanttia. Kun akryylikannen kääntää sivuun &-merkki "muuttuu" sydämeksi :)


Ensimmäisellä sivulla "johdantoteksti" albumin sisällöstä. Albumissa käytin pääasiassa vanhoja kuvia omalta vauva-/lapsuusajaltani. Tuli samalla muutettua digitaaliseen muotoon näitä kuvia (ja vähän muitakin ihania) sillä en toki nappaillut tähän ainoita alkuperäisiä versioita kuvista.

Yhdistävänä tekijänä sivuilla on turkoosia maalia, jotain Sassafras Lassia sekä piparireunaa. Yhtäkkiä laskettuna tässä taisi olla Sassafras Lassia peräti yhdeksästä eri kokoelmasta :D



Äipästä ei löytynyt kovinkaan montaa kuvaa raskausajalta mutta oli hauska sattuma, että löytyi sellainen kuva, jossa äippä odottaa mua suurin piirtein samoilla viikoilla kuin minä nyt omaa lastani.

Tämä aukeama jäi kuvattomaksi mutta muuten siinä toistuvat samat elementit kuin muuallakin albumissa. Vertailukohteena tässä raskausaikaan liittyviä juttuja. Eivät olleet äidin ja tyttären raskaudet ainakaan näissä asioissa samanlaisia.

Näillä sivuilla omia äitiyteen liittyviä mietteitäni. Näiden juttujen haluaisin menevän samoin kuin äipällä.

Tässä käytin tekstinä Facebookista bongaamaani kiertävää tilapäivitystä. Tuntui niin osuvalta tähän albumiin.

Tämän aukeaman teksteistä vastaa äippä. Tuolla kuoressa on mulle kirje, jossa äipän mietteitä ja tunteita liittyen sekä omaan että tyttären äitiyteen. Sitä en halua blogiin julkisesti näkyville laittaa, joten se jää vain mun silmille luettavaksi.

Viimeisellä aukeamalla vielä lyhyt fiilistely aiheeseen liittyen. Äiti = <3

Oon aina tykännyt tosi paljon Kahlil Gibranin teksteistä, joten takakanteen vielä äiti&lapsi-aiheinen miete.

Tykkäsin projektista tosi paljon ja lopputuloskin miellyttää kovasti. Äippäkin tuntui tykkäävän :) Olin ennenkaikkea tyytyväinen siihen, että tätä tehdessä tekstit tulivat kuin itsestään. Tuo tarinointi kun on mulle joskus muka niin hankalaa. Niin ja sitten tykkään hulluna noista vanhoista kuvista<3

ps. Pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä, nyt ei vaan riitä puhti oikolukuun ja virheiden korjaamiseen.

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Hienoin

Nyt jäi näköjään päälle innostus tähän pystyletteriin. Tää sopii mulle :) Tästä leiskasta tuli itselle oikein mieluinen eikä nyt vähiten tuon aiheen takia. Hullaannuin tuon bodyn kuosiin ihan täysillä. Se on vaan niiiiin hieno!


Leiskasta ja sen synnystä ei kauheasti ole kerrottavaa, kaikki vaan loksahteli paikoillee sinne minne kuuluikin.

Loppuun vielä muuta asiaa. Tuossa jokunen aika sitten mainitsin siitä Intohimona skräppäys-minialbumista ja laitan sen pikapuoliin myös blogiin näytille mutta sitä ennen huhuilen hieman lupia kuvien julkaisuun.

Elikkäs HUOM HUOM! Omuli, Veeruliiru, Lintsi, Sannika, Xing, Pia K, Sini ja Napsuliini jos joku ei halua kuvaansa näkyviin niin heittäkää kommenttia (tai kommentoikaan vaan siinäkin tapauksessa, että kuvan saisikin julkaista). Kuvissa on myös sellaisia, joissa kasvot eivät näy vaan kuva on otettu selkä kameraan päin, osassa taas kasvot näkyvät hyvinkin selvästi.

perjantai 24. syyskuuta 2010

Obscure

Pari päivää sitten skräppääminen oli aivan supernopeaa ja helppoa. Sain neljä leiskaa valmiiksi varmaan aika ennätysajassa :) Tässä kaksi niistä, jotka ovat tyyliltään vähän samanlaisia. Molemmissa käytetty ihanaa Basic Greyn Obscurea<3


Mun ensimmäinen pystyletter ja näitä teen varmasti vielä lisääkin. Tähän asti oon tehny vaan vaakaletteriä kun mulla on ollut vain niille muovitaskuja :D Tää oli sellanen viiden minuutin pläjäys. Olispa aina skräppääminen yhtä nopeaa niin ehtis vaikka missä välissä skräppäämään ;)


Tähän tuli aika rouhea värimaailma, tykkään. Aihetta pyörittelin mielessäni Inspiksen epämukavuusalue-haasteen aikaan mutta toteutus tapahtui vasta nyt. Tagissa kuvan takana on piilotettuna vähän enemmän tarinaa tästä kammosta ja siihen liittyvistä asioista.

tiistai 21. syyskuuta 2010

Pieniä ja isoja juttuja

Tämä oli nyt kolmas "oman iän verran jotain juttuja"-leiska. Mulla jää kirjaintarra-arkkeihin aina paljon numeroita käyttämättä, joten näihin saa aina näppärästi tuhottua niitä ;) 25-vuotiaana tykättiin asioista, 26-vuotiaana ei oltu ikinä tehty tiettyjä asioita ja nyt ärsyttää. Pieniä ja isoja asioita, jotka ärsyttää pahana päivänä suunnattomasti, hyvänä päivänä ei välttämättä ollenkaan.


Leiska oli aika työläs vaikka numerot asettuivatkin melko hyvin kohdilleen. Loppupäässä piti vähän siirrellä, että kaikki mahtuisivat nätisti. Kaikkein kovin homma näiden leiskojen kanssa on selata tarra-arkkikasaa läpi. Ykköset ja kakkoset meinaa välillä olla vähän tiukassa. Tekstin jouduin kirjoittamaan kahteen kertaan ennen kuin se istui täydellisesti sille varattuun paikkaan. Mulla oli alunperin tarkoitus tehdä teksti tietokoneella mutta oon tyytyväinen, että kirjoitin sen loppujen lopuksi käsin.


Lopuksi pakko vielä fiilistellä. Mä vaan niin tykkään tuosta tekstuurista, jonka erilaiset thickersit ryhmänä saa aikaan <3

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Oon mä tehny vaikka mitä

En vaan oo jaksanu taas pitkään aikaan kuvailla aikaansaannoksiani. Tänään otin itseäni niskasta kiinni ja räpsin uusista tuotoksista kuvia oikein urakalla. Tänäänkin tuli kyllä värkättyä vaikka mitä kivaa mutta jos nyt aloittaisi blogipäivitykset sieltä vanhemmasta päästä. Tässä kolme leiskaa viime viikolta.


Tää eka on oma lemppari näistä kolmesta. Tää oli tosi myös tosi nopsa leiska, palaset vaan loksahteli kohdalleen.


Tää kakkonen oli päässä paljon parempi kuin paperilla mutta ei kuitenkaan ole mikään inhokki. Melkein yhtä nopea kuin tuo ensimmäinenkin kun tästä oli jo niin selkeä visio ennen kuin aloin tätä tekemään. Pötkön ilme tuossa yläreunan vasemmassa kuvassa on niin mainio, että siitä tulee väkisinkin hyvälle tuulelle :) Leiska on kuvattu näköjään ihan kieroon ja heijastusten kera, älkää välittäkö :D


Tämä tulee sitten sen Korkeasaari-tuplaleiskan jälkeen ja tuolla paperin takana pilkottavassa tagissa on kertomusta meidän kivasta eläintarhapäivästä :) Ihan peruskiva leiska vaikka tuntuukin, että tämä jäi jotenkin vähän pliisuksi.

Sitten vielä tähän loppuun sekä Pia K:lta että Pinjamilta saamani "namiska". Kiitos kovasti :) Mäkin tykkään teidän blogeista!



Tähän tunnustukseen liittyi kolme tehtävää, jotka olivat seuraavanlaiset:

1. You have to pass this award to five bloggers who you love and who inspire you
2. List 3 things you love
3. Show a picture you love and explain why.

1. En jaa tätäkään tunnustusta eteenpäin, koska seuraan niin monia mahtavia ja inspiroivia blogeja ja niistä lempparit on niin vaikea valita.

2. Voisin luetella pitkän listan asioista, joita rakastan ja suurin osa niistä olisi ihan itsestäänselvyyksiä mutta just nyt mua "ravistelee" inspiroitumisen tunne, kauniit vaahterapuut ja saunominen.

3. Tähän voisi laittaa vaikka kuinka monta kuvaa mutta viikonloppuna omia lapsuuskuvia selaillessani tämä arkistojen aarre ilostutti. Tykkäsin tästä valtavasti jo muksuna ja nyt aina vaan enemmän. Kuvassa pikku-Helin kanssa serkkupojat.



Palataan asiaan alkuviikosta. Moikkamoi!