maanantai 31. elokuuta 2009

Oranssia ja keltaista

Ehdinpäs vielä mukaan Paperikierteen elokuun askarteluhaasteeseen! Tällä kertaa haasteessa sai valita käyttääkö sekä annettua luonnosta ja värejä tai vain jompaa kumpaa. Luonnos oli tällä kertaa sen verran haasteellinen, että valitsin työhöni vain annetut värit eli oranssin ja keltaisen.


Jatkoin samalla aiheella, jolla olen ennenkin osallistunut Paperikierteen haasteeseen :) Muuten tykkään tästä leiskasta ihan hurjasti mutta tuo aaltopahvi ei mielestäni sovi tähän niin kovin hyvin. Tää fonttien kanssa pelaaminenkin on näköjään jäänyt taas päälle mutta tykkään kovasti sekoittaa erilaisia kirjaimia. Sitä paitsi kummassakaan kirjaintarra-arkissa ei ollut tarpeeksi kirjaimia otsikkoa varten niin oli vähän pakkokin miksata.

lauantai 29. elokuuta 2009

Rub here with dirt

perjantai 28. elokuuta 2009

Haaste #69 Fonttihulluttelua

Reilun viikon tauon jälkeen taas kotona askartelupöydän äärellä ja blogiinkin on taas jotain päivitettävää. Mukavaa :) Keskiviikkona näpräilin leiskan uusimpaan Inspiroidu-haasteeseen mutta ehdin julkaista sen vasta nyt. Tässä haasteessa oli tarkoituksena hullutella ainakin kolmella erilaisella fontilla.


Mä oon aina tykännyt sekoitella erityylisiä ja -värisiä fontteja otsikoissa ja joskus jopa yhdessä sanassakin. Jokin aika sitten tein leiskan jossa hulluttelin kirjaimilla sateenkaaren väreissä. Nyt halusin jotain vähän hillitympää, joten valitsin haasteleiskaan neljä erilaista valkoista fonttia. Käyttämäni kirjaimet ovat American Craftsin Prancer, Gift Box, Daiquiri sekä Poolside. Käytin tässä myös Veeruliirun blogiarvonnasta voittamiani vaaleanpunaisia timanttikoristeita ja numerotarroja. Aika ihanan värisiä :)

maanantai 17. elokuuta 2009

Lempparijuttuja

American Crafts on noussut mun lempparivalmistajaksi Basic Greyn ja Sassafras Lassin rinnalle. Thickersit on tietenkin ihan vakiokamaa mutta myös AC:n paperit ja tarrat ovat viimeaikoina miellyttäneet kovasti. Ihania, kirkkaita värejä ja mahtavia kuvioita! Viikonloppuna syntyikin kovin American Crafts painotteinen leiska.


Mä haluaisin, että tekisin aina näin värikkäitä ja kivoja leiskoja! Eniten lemppari pitkään aikaan :)

sunnuntai 16. elokuuta 2009

Haaste #68 Tekstiviesti talteen

Uusin Inspiroidu-haaste oli aika hauska! Mä pidän puhelimessa tallessa kivoja ja tärkeitä viestejä ja joskus kirjoitan niitä myös ylös kalenteriin tai jonkun vihon sivun nurkkaan. En vaan ole tullut ajatelleeksi, että tekstiviestjä voisi myös skräpätä :) Luettuani haasteen aloin selaamaan puhelimesta viestejä vanhimmista viesteistä aloittaen. Tästä viestistä muistin leiskan, joka on ollut keskeneräisenä laatikossa lähes koko kesän!


Olin aikaisemmin kiinnittänyt tähän leiskaan kuvat, nauhat ja Robin's Nest pallukat (ne vähän muistuttavat niitä turkkiin tarttuvia palloja!). Sen jälkeen alkoi tökkiä enkä päässyt leiskan kanssa ollenkaan eteenpäin. Kun sain yhdistettyä aiheeseen liittyvän viestin leiskaan, palaset loksahtelivat kohdalleen. Nyt sain vihdoin tallennettua meidän perheen "syyssääennusteen" eli sen, että kissojen turkkiin tarttuu ulkoa pieniä siemeniä, joita meillä kutsutaan palloiksi. Se on ensimmäinen merkki siitä, että syksy tekee tuloaan.

Alaosa jäi ehkä hieman tyhjäksi ja haluaisinkin lisätä siihen vielä jotain. Luultavimmin se tulee olemaan tarinointi, jossa vähän avaan tuon viestin merkitystä.

EDIT. Tyhjä tila alkoi häiritsemään niin paljon, että korjasin sen samantien. Tässä siis paranneltu versio!

perjantai 14. elokuuta 2009

Haaste #67 En ole koskaan...

Tällä kertaa Inspiroidu-haasteessa skräpättiin asioista, joita ei ole itse koskaan tehnyt vaikka ihmiset olettavat, että kaikki ovat niin tehneet. Tarvitsin haasteen hauduttelemiseen monta päivää aikaa, että keksin omaan toteutukseeni sopivan "jekun". Eräänä aamuna sitten muistin listan, jonka tein viime vuonna yhteen Inspis-haasteeseen. Tämä leiska jatkaa samalla idealla mutta vähän eri aiheella ja tarkoituksena on tehdä jatkossakin vastaavia listoja kun ikää karttuu.


Leiska on simppeli mutta erilaiset numerot tuovat siihen eloisuutta. Tämän tekeminen oli rentoa puuhastelua ja asioiden dokumentoimista ilman paineita siitä tuleeko leiskasta "mestariteos" vaiko ei.

maanantai 10. elokuuta 2009

Jos oikeesti välität, ostat mulle saunahatun

Tämän leiskan tekemistä olen odottanut kauan aikaa. Siksi olinkin vähän pettynyt kun mielikuva päässäni ei vastannut sitä mitä leiskasta lopuksi tuli.


Tykkään tuosta kuvasta, tarinasta ja otsikosta. Kaikki näytti ihan hyvältä vielä siinä vaiheessa kun kuvan ja tarinointilapun asettelu oli sommiteltu. Kun aloin työstämään leiskaa siitä eteenpäin, jokin meni pieleen eikä lopputulos miellytä läheskään niin paljon kuin se voisi. Roiskeet taustalla ovat liian levottomat ja käsin ommeltu otsikko ei sekään onnistunut kovin nappiin. Tärkeintä on kuitenkin, että kiva muisto tuli taas tallennettua :) Toivottavasti seuraavasta leiskasta tulee sitten vähän mieluisampi. Kivoja ja inspiroivia kuvia löytyy kyllä skräpättäväksi :)

tiistai 4. elokuuta 2009

Viesti itselle

Joskus on hyvä muistuttaa itselleen, että on ihan hyvä tyyppi. Tämä leiska on sellainen. Pää pystyyn beibe!


Leiska on maannut keskeneräisenä varmaan kuukauden päivät ja kokonaan jopa unohtunutkin. Välillä oon yrittänyt tehdä tätä loppuun mutta en ole keksinyt minkälaisen "sanoman" haluaisin tällä välittää. Tänään viimein tiesin, mitä haluan leiskalla itselleni sanoa. Kuva on kiinni ainoastaan haaraniitillä, että kuvan saisi käännettyä sivuun piilotetun tarinoinnin lukemista varten. Nyt kun vielä muistaisin tarpeeksi usein lukea viestin, jonka itselleni kuvan taakse jätin! :)

sunnuntai 2. elokuuta 2009

Haaste #66 Kaikki sateenkaaren seitsemän väriä

Ensimmäinen reaktioni tämän viikon Inspiroidu-haasteesta oli "Apua". Kuvapinon selaamisen jälkeen ajatukset alkoivat kuitenkin kirkastua. Lähdin toteuttamaan haastetta värikkäiden kuvien kautta.


Tuo Sassafras Lassin "säde-paperi" on aivan ihana ja tässä käytin sitä mielestäni huomattavasti kivemmin kuin siinä aikaisemmassa leiskassa. Sateenkaaren värit löytyvät kuvien ja paperin lisäksi myös koristeista. Yhtäkään violettia kirjaintarraa ei mun varastoista ollut mutta sainpahan tässä käytettyä nuo violetit kangaskoristeet, jotka ovat odottaneet leiskaan pääsyä varmaan vuoden verran :D Leiskasta tuli itselle erittäin mieluisa vaikka aluksi epäilin koko haasteen jäävän väliin. Sateenkaaren värejä voisi käyttää leiskassa joskus toistekin :) Ihanan värikästä!