maanantai 30. maaliskuuta 2009

Haaste #48 Sälää sivun täydeltä

Voi kuinka hurjasti tykkäsin uusimmasta Inspiroidu-haasteesta! Kaikki sälä kun on niin kovin mun mieleen. Esimerkkityötkin oli niin kivoja ja inspiroivia että. Mutta tässä ilman pidempiä puheita meikäläisen "sivun täydeltä".


Tykkäsin aivan valtavasti tehdä tätä! Kaikki tuntui vain osuvan niin kivasti kohdalleen.

Tekstiä ja sälää voisi tosin olla enemmänkin mutta tälle on tulossa myös kaverileiska, johon sitä tekstiä olisi tarkoitus laittaa enemmän. Ehkä siitäkin tulee myös tälläinen sälä-juttu. Alareuna varsinkin olisi vielä kaivannut jotain, mutta mielestäni mikään ei oikein sopinut tuon reiän kaveriksi. Tuo reiän kohta on muuten kulutettu puhki hiomapaperilla ja taakse on sitten liimattu erivärinen paperi. Pientä vaihtelua sille jo tutuksi tulleelle repeämälle.

Pitkästä aikaa tuli käytettyä leiskassa myös klemmareita noiden muiden vakkarikoristeiden lisäksi. Selailin viikonloppuna vanhoja leiskoja, joissa olin käyttänyt aika paljon klemmareita ja mun mielestä ne olikin oikein oivia koristeita sälä-haasteeseen.

Nauhan käyttökin on taas kivaa, kun en ole sitä viime aikoina niin paljon käyttänyt kuin joskus aiemmin tapasin. En muuten aluksi oikein perustanut tuosta American Craftsin nauhasta kun se on tuota kiiltäväpintaista, grosgrainnauhat on paremminkin mun mieleen. No nyt olen kuitenkin löytänyt oikean tekniikan tuollaisen nauhan nitomiseen. Tykkään kun se vetää kurttuun ihan erilailla kuin grosgrain.

Tuo pöllöpaperi tässä oli muuten ihan must, kun mulla on kuvissa niin pöllöt ilmeet!

torstai 26. maaliskuuta 2009

Haaste #47 Siivouksen tarpeessa

Inspiroidu-haaste kehotteli tällä kertaa siivoilemaan tavalla tai toisella :) Itse valkkasin aiheeksi tällä kertaa vallan perusteellisen siivouksen viime keväältä.



Tykkään tuosta paperista kovasti ja siksi ehkä tämä leiskakin miellyttää mua. Teippiryttäys on aivan erityisen mieluinen. Värimaailman tähän nappasin noista alareunan koukeroista.

Muuttaminen on aika rasittavaa varsinkin kun se tapahtuu vähän niinkuin hetken mielijohteesta, pienen onnenkantamoisen seurauksena melko lyhellä varoitusajalla eikä siihen ehdi kunnolla valmistautua henkisesti. Mutta positiivista on ainakin se, että kaikesta turhasta tulee luovuttua helpommin kun ei viitsi asunnosta toiseen kantaa ihan kaikkea "jos tätä joskus vielä tarvii-asenteella" hamstrattua tavaraa. Kunnon kevätsiivous siis :)

Hei miksei tuossa journalingissa lue noin?

keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Ilman haastetta

Sain hetki sitten valmiiksi uusimman Inspiroidu-haasteleiskan mutta nyt on niin monta postausta peräkkäin tullut pelkästään haasteleiskapostauksia, joten jätän sen suosiolla huomiseen. Sen sijaan tähän väliin ne "muuten vaan skräpätyt", jotka oli tarkoitus postata jo eilen mutta olin kovin kiireinen kun leikin uudella lelulla ;) Kyllä, nyt mullakin on oma ihana Bind it all <3 Mutta siis tässä ne leiskat, ekaksi tämä tupla.


Näitä syksyisiä kuvia riittää aina vaan mutta syksyleiskoja on nyt tehty ihan tarpeeksi. Tässä tuplaleiskassa sain kätevästi käytettyä näitä Sata kuvaa päivässä-projektin aikana nappailtuja otoksia ja samalla tallennettua myös muiston tuosta hauskasta "kuvausurakasta" :) Maalailu oli taas kivaa. Näitä olin ajatellut alunperin muuten tuohon Craftican maalihaasteeseen mutta leiskan (leiskojen) teon edetessä totesin, että en halua näihin sotkea enempää maalia. Nämä oli hyvä jättää näin.

Sitten tämä leiska, jonka tein taannoisen Lupiini-leiskan pariksi. Kuvaa ja journalingia hieman blurrattu...



Kuvassa leiskan värit ovat vähän vääristyneet, esimerkiksi tuo photomatting on lähempänä kuvan lupiinien sävyä. Tämä oli tosi helppo ja nopea leiska ja tykkään tästä.

Sitten lopuksi vielä pari sanaa siitä BIA:sta... Ensimmäinen "askartelukoneeni" ja oikeastaan ainoa, joka mua edes milläänlailla on koskaan kiinnostanut. Ja täytyy sanoa, että oon todella tyytyväinen ostokseen! Väkersin eilen jo testimielessä yhden kirjasen ja lisää tulee varmasti hyvin pian :) Ja kuvia tietty näytille tuosta ensimmäisestä testikirjasta ja niistä muistakin sitten kun niitä syntyy :)

maanantai 23. maaliskuuta 2009

Vaihteeksi Craftican haastetta

Viime kertainen Craftican haaste jäi väliin, vaikka loisto ruokaresepti olisikin kuvan kera ollut skräpättäväksi... Mutta ehkä sitten joskus toiste ;) Uusin haaste olikin sitten niin mua kuin olla voi! Eli tehtävänantona oli siis käyttää maalia ainakin kahdessa kohtaa/kahdella eri tavalla.


Mitään uutta, mullistavaa tai loistokasta ideaa maalin käytölle en nyt tässä keksinyt vaan menin sillä omalla ja tutulla tavalla. Maalit on kyllä mun lemppareita ja käytän niitä todella mielelläni lähes joka leiskassa :) Leiska näyttää kuvissa oudon vinolta kun nuo maaliroiskeet vetivät kuivuessaan tuon ohuen paperin hieman kippuralle. Albumissa tuota kippuraisuutta ei onneksi huomaa.

Leiskaa tehdessäni pengoin miljoonalaatikostani löytyviä pikkupurkkeja, joista löysin nuo pimeässä loistavat tähtikoristeet. Ne sopivat mielestäni kivasti tähän.

Myös vanha tuttu repeämäyksityiskohta löytyy taas leiskasta mutta tällä kertaa repeämästä pilkottaa paperikukka.

Huomiselle postattavaksi jää sitten tuplaleiska ja pari muuta kun en viitsi niitä enää tähän samaan laittaa. Nyt on taas niin kiva skräpätä pienen inspiraatiopuutoksen jälkeen :)

torstai 19. maaliskuuta 2009

Haaste #46 Katso ylöspäin

Tuntuu, että viimeisimmästä postauksesta olisi jo pieni ikuisuus mutta kauheasti ei ole nyt uutta esiteltävääkään ollut. Uusia materiaaleja (lähinnä papereita) on tullut hankittua aikamoinen pino mutta skräppäily on jäänyt vähemmälle. Inspiroidu-haastetta ei kuitenkaan voinut tälläkään kertaa jättää väliin. Tässä haasteessa oli ideana ns. katsoa ylöspäin. Minä katselin räystäitä viime keväänä :D


Hmm.. Bambin paluu! Ja myös sinistä maalarinteippiä pitkästä aikaa. Eniten tässä leiskassa tykkään koristeellisten ja koukeroisten AC vinyylitarrojen ja laatikkomaisten Heidi Swappien yhdistelmästä :) Molempia on jäljellä arkkien jämät ja yhdistelemällä saa helpommin käyttöön loputkin. Taas jälkikäteen katsottuna tämä olisi mun mielestä yllättäen kaivannut hieman maalia! :D Ihan peruskiva leiska, ei kuulu suosikkeihin eikä inhokkeihin.

tiistai 10. maaliskuuta 2009

Toisen kerran haaste #45

Tällä kertaa haaste oli sen verran inspiroiva, että aiheesta syntyi lauantaina toinenkin leiska! Tämä kuva teki minuun suunnattoman vaikutuksen jo lapsena, kun näin tämän ensimmäistä kertaa! Myöskin Elinarsku oli inspiroitunut tästä samasta kuvasta :)

Ja tässä minun versioni. Kissoja on yhden sijaan kaksi ja ne eivät ole mustia vaan raitaisia :)


Kirjaintarroja ja maalia, hyvin simppeliä siis taas. Kissoista-sanan kirjaimet ovat niitä kivoja kimalteisia, kimallus ei vaan tässä näy. Kuvaa oli melko hankala leikata muotoonsa kissojen viiksien vuoksi :D Yritin kyllä aluksi leikata viiksetkin mukaan mutta muotoonleikattuna ne näyttivät ihan risuilta, joten katsoin parhaaksi napsaista kuvasta viikset pois ja piirtää ne paperiin. Ehkä vähän innostuin piirtämisen kanssa mutta tuo on kuitenkin huomattavasti parempi kuin ne risuviikset! Ja otsikkona oli ihan pakko käyttää tuota leikkimielistä lausahdusta, joka varmasti on monille kissan omistajille tuttu :D

perjantai 6. maaliskuuta 2009

Haaste #45 Julkaisujen jäljillä

Oi voi, taas hurjan kiva Inspiroidu-haaste! Tää oli ihan niinku mun muistikirjasta suoraan ;) Tällä kertaa siis oli tarkoitus inspiroitua jostain julkaisusta, esimerkiksi levyn kannesta, mainoksesta, kuvastosta, kirjan kannesta tms. Mun inspiraation lähteenä toimi cd-levyn kansi. Kuka tunnistaa?


Taas näitä syksykuvia ;) Halusin olla mahdollisimman uskollinen leiskan esikuvana toimineelle levyn kannelle ja siksi leiska on ehkä vähän simppeli mun makuun. Toisaalta mukana on kyllä mulle tyypillisiäkin juttuja, joten kyllä tämän varmaankin mun tekeleeksi tunnistaa.


Ja tuo levyn kansihan siis on mainion Blink-182:n Take Off Your Pants And Jacket. Onkohan tuo saanut jonkinlaisia vaikutteita liikennevaloista :D

Tämän selkeän ja simppelin sivun jälkeen tekee mieli skräpätä joku hurjan runsas ja värikäs leiska ;) Ehkä vois tehdä toisen leiskan haasteeseen, ideoita jäi vielä varastoon.

torstai 5. maaliskuuta 2009

Haaste #44 Tunteet pelissä

Inspiroidu-haaste oli tällä kertaa aivan ihana! Iso kiitos siis guest designerina toimineelle xingille :) Haasteessa kehotettiin kirjoittamaan valittujen valokuvien herättämistä tunteista ja ajatuksista.

Olin jo huolissani etten ehtisi edes osallistumaakaan koko haasteeseen... Ensin oli kiire, sitten oli kuume! Tänään oli kuitenkin jo parempi päivä ja jaksoin istua pöydän ääreen skräppäilemäänkin. Ja asiaa saattoivat auttaa pikkuisen myös uudet ihanat paperit ;) Tässä lopputulos.


Otsikko viittaa tässä tietysti noihin kissoihin mutta myös siihen, että nuo kuvat ovat minulle todella tärkeitä ja siitä myös kerrottu journalingissa.

Tykkään hirmusti yhdistää vaaleanpunaista keltaisen ja oranssin kanssa mutta tässä se ei kuitenkaan toimi ihan niin hyvin. Tuo vaaleanpunainen on vähän liian pliisu. Tämä leiska kaipaisi vähän voimakkaampaa vaaleanpunaista ehkä jopa pinkkiä. Tämä ei siis ole omia suosikkejani mutta ei nyt kuitenkaan kamalasti ahdistakaan. Mutta journalingista tykkään mahdottomasti ja se pelastaakin tässä tapauksessa paljon. Tuo xingin tehtävänanto oli kyllä niin erinomainen, että se pitäisi lukaista läpi joka kerta ennen journalingin kirjoittamista!

Kirjoitin tällä kertaa journalingin tapojeni vastaisesti kuviopaperiin. En mielelläni kirjoita suoraan taustapaperiin, koska pelkään pilaavani koko leiskan! Jos joskus kuitenkin satun kirjoittamaan suoraan leiskaan täytyy taustana olla yksivärinen kartonki. Mutta ei kuviopaperille kirjoittaminen nyt niin kamalaa ollutkaan etteikö sitä voisi joskus toistekin tehdä.

Lisäksi tuunailin paperikukkia suihkuttamalla niihin mustetta. Tykkäsin kovasti tästä kokeilusta, kivaa vaihtelua maalin kanssa leikkimiselle (vaikka sitä maalia piti tähänkin leiskaan taas saada). Ja mitäs vielä... Niin tuo vasemman reunan keltainen ympyräjuttu on mun omasta kynästä. Tuota kuviota on tullut opiskeluaikana piirreltyä muutaman luentomonisteen kääntöpuolet täyteen! Teen ehdottomasti vielä leiskan, jossa tuota kuviota on vielä enemmänkin ;)

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Jälkeen jäänyt?

Vähän ajasta jäljessä... Oon skräppäillyt nyt muutamia syksykuvia ja tässä yksi leiskoista. Että tällä menolla joulukuvia luvassa sitten kun lumet alkaa sulaa :D Ei vaan, vanhat kuvat täytyy nyt vaan oikeasti saada skräpättyä pois! En ole ollut kovin ahkera kuvaajakaan viime aikoina, että toisaalta tämä vanhempien kuvien skräppääminen on pakon sanelemakin juttu, kun ei ole uusia kuvia skräpättäväksi :D


Tämän kanssa tuli vähän nyhrättyä. Aluksi palaset loksahtelivat nätisti kohdalleen kunnes tuli tukos. Kun leiska oli maannut pöydällä pari päivää, lisäsin armottoman sovittelun jälkeen koristeet, otsikon ja journalingin. Huoh. Ärsyttää tehdä leiskoja noin pitkin viikkoa :(

Tykkään eniten tässä tuosta uudesta nauhakokeilusta, siitä tuli kivan erilainen. Musta kun on tuntunut, että mun nauhankäyttötaito on hävinnyt jonnekin tai se ei ainakaan ole kehittynyt. Siitä syystä en ole niin paljon nauhaa edes viime aikoina käyttänytkään. Mutta ehkä tästä syttyi kipinä taas nauhan käytölle :)